tisdag 12 januari 2010

Öronljus


En alternativ och välgörande öronvårdsbehandling
Öronljusbehandling är en gammal beprövad folkmedicinsk tradition, som funnits i årtusenden. Öronljus är en naturprodukt som använts av Hopi-Indianerna och asiater. Behandlingen utgör ett bekvämt och oskadligt sätt att rensa hörselgångarna från alla typer av föroreningar, framför allt vax och slaggprodukter. Ett visst mått av vax skall alltid finnas kvar i öronen som skydd mot intrång.

Här ett urval av olika användningsområden:

• lindrar och verkar avslappnande
• rengöring av hörselgångarna
• vaxproppar
• kroniska öroninflammationer - dock inte vid akuta inflammationer
• hörselnedsättning
• klåda, irritationer och eksem i öron och bihålor
• tinnitus/öronsusningar
• lock för öronen
• tryckreglerar vid huvudvärk, migrän och bihåleinflammation
• aktiverar lymf- och metabolismprocessen

Det är viktigt att båda öronen behandlas vid ett och samma tillfälle - först det ena örat, därefter det andra. Klienten ligger på sidan på en behandlingsbänk. Därefter för man in öronljuset i klientens yttre hörselgång och tänder det. Man kan ocså tända ljuset först och sen föra in det. Förbränningstiden av ljuset beräknas till cirka 10-15 minuter per öra.

Behandlingen med öronljus innebär att man med speciella ihåliga vaxljus skapar en varm luftström, som löser upp vaxresterna i örat och med ett undertryck suger ut dem. En djupverkande och fullständig rengöring erhålles och behandlingen är helt ofarlig. Även djupt liggande rester och föroreningar kan på detta sätt avlägsnas.

Värmen från öronljuset stimulerar blodcirkulationen i öronen och den påverkar även akupunkturpunkterna i örat. Dessutom friläggs tilltäppta porer. Öronljusen är tillverkade av bland annat bivax från bin som pollinerar obesprutade fält.
Öronljusbehandling skall inte ske vid akut öroninflammation och inte heller om örat dränerats genom inopererat rör eller liknande.

Samtliga som fyllt 8 år och äldre kan behandlas med öronljus.

Allmänt rekommenderas att behandling med öronljus kan ske med 6-8 veckors mellanrum i underhållande och förebyggande syfte. Vid svårare fall kan dock öronljusbehandling ske en gång i veckan 4 veckor i rad.

En öronljusbehandling kan upplevas på många olika sätt av patienterna. En del känner en påtaglig lättnad, en "ren" känsla, förbättrad hörsel, minskad susning osv.

En VIKTIG rekommendation är att man bör vara försiktig med användning av bomullspinnar/tops! Tanken är att våra öron skall vara självrengörande.

Det är viktigt är att klienten efter avslutad behandling dricker några extra glas vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade